Ulrike Jurklies
Mo man tai werd vijftien jaar geleden opgericht door industrieel ontwerper Ulrike Jurklies een Nederlandse met Duitse roots.
Lees meerRead morePlus d'infoWeiterlesen

Met “Vitrine” shelf system keert Ulrike terug naar haar roots. Voor ze Industrial Design studeerde in München, was ze namelijk houtbewerkster van opleiding.

Ze raakte geïnspireerd door de resten die ontstaan bij de productie van gekleurde kunststof panelen. Die inspiratie bracht een nieuwe meubellijn tot leven. “Vitrine” is verkrijgbaar in rood en lavendel. Afhankelijk van wat er geproduceerd wordt, zal “Vitrine’ verkrijgbaar zijn in een waaier aan kleuren.

“Vitrine” wordt verpakt in een platte doos, of het nu een dressoir met twee leggers is of een boekenrek die vier leggers telt. De designs grijpen terug naar klassieke koppelingstechnieken, een duidelijke vormentaal en benadrukken de verschijningsvorm van dit kleurrijke en transparante materiaal.

“Vitrine” kwam tot stand in samenwerking met Zweko Optics. De volledige lijn werd gepresenteerd, op de Dutch Design Week in oktober 2017, in de installatie ‘See Trough’.

© ZWEKO OPTICS 2020 - Privacy policy Cookie policy